Thursday, April 5, 2012

Cara Nak Remove Timeline.



di teruskan sahaja cerita supaya tak susah² kan..Ada sesetengah dari pengguna  Facebook telah mendapat mesej dari facebook tertera seperti gambar di bawah ini yang mengatakan profil facebook mereka akan bertukar kepada timeline secara automatik tanpa perlu kita tukar...memang ramai yang tidak suka tentang ini kan...dalam mesej itu yg tertulis hanya kita sahaja yg akan melihat profil timeline kita sehingga 1 tempoh diberikan barulah semua pengguna dapat melihat timeline kita...

saya pun ada menerima mesej tentang itu di profil facebokk saya...ee...geram la...serabut timeline ni...tapi jangan menggelabah..ada penyelesaiannya...ok..Korang hanya masuk sahaja ke http://www.timelineremove.com/#   ni..

step 1: download lah extentions nya di browser yang anda guna untuk berfacebook itu seperti gambar dibawah..pilih browser yang kita guna ya...


step 2 : save file tu ya mcm ni 


step : 3 instal la tu extentions di laptop korang ye...


step 4 : sudah intsal dia tutup browser dan buka la semula..masuk facebook lihat profil kompem jadi...:)






PENTING..timeline remove yang kita pasang kat laptop kita ni hanyalah berkesan kepada kita sahaja dan juga berkesan kepada yang telah memasang timeline remove di laptop masing²...bagi mereka yang tidak memasang timeline remove ni mereka masih melihat kita punya profil timeline..Tapi ada juga baik nya...mungkin telah banyak yang pasang timeline remove ni kat laptop masing²...jadi kira takda la timeline tu...heheheheh.....selamat mencuba..kalau tidak tahu bagaimana cara psang nya komen je kat sini..ok..

No comments:

Post a Comment

setiap komen anda saya x tanggung......jawab sendiri la klu jd pa2...hehehhee